55e Hooghedenkoppel van CV de Köttelpeer’n

Prins Tom I

Prins Tom is geboren op 1 november 1975 te Denekamp. Zoon van Geert Olde Dubbelink (van Kultoon) en Siny Rerink (Bossem) en is opgegroeid in een gezin met 3 broers. Prins Tom heeft een prachtige zoon Jip van 7 samen met zijn vrouw Marjolein waar hij mee samenwoont. Hij is opgegroeid met Carnaval omdat zijn vader in 1983 prins Geert I mocht zijn van de Köttelpeer’n. Carnaval zit hem in het bloed. Overdag is Prins Tom architect en eigenaar van Architom Architecten waar hij ruimte ontwerpt met veel plezier.

In zijn vrije tijd waterpolood hij samen met sik Rene bij zwem- en waterpolovereniging de Dinkel. Daarnaast is hij gitarist bij de Originaal Denekamper Spatzen, de leukste band van Denekamp en omstreken. Als er tijd overblijft wordt deze gevuld met hobby’s, de Rotary Ootmarsum en bekleedt hij de voorzittersfunctie van Broodfonds Dinkelland. Als de tijd dan op is komt hij af en toe nog bij de scouting waar hij nog steeds lid van is. Denekamper tradities zoals paashout halen en paasstaak slepen zijn niet weg te denken in zijn leven, een echte Doarper dus.

Sik Rene

Sik René, geboren en getogen Denekamper (Doarper), zoon van Jan Dingeldein en Johanna Ramaker. Na 27 jaar elders in het land woonachtig te zijn geweest, woont hij sinds 2015 weer, back to the roots, in Denekamp. Zovul tied hef he neudig had um der achter te komm’n dat t nens better woon’n is as in ‘n doarp.

Samen met zijn vrouw Corin heeft hij een zoontje, Pim, van 8 jaar oud. Uit een eerder huwelijk heeft hij nog drie kinderen, Bjorn (28), Majlis (26) en Syren (25), allen Oeteldonkers (Den Bosch).

In zijn dagelijks leven is René salesmanager bij Arcelor Mittal in Deventer, waar hij als salesmanager verantwoordelijk is voor het resultaat van de vestiging. In zijn vrije tijd speelt sik Rene in het zelfde waterpoloteam als prins Tom. Daarnaast is hij, na werktijd, twee keer per week te vinden in de crossfit box van Crossfit Deventer.

PROCLAMATIE 

Wie, Prins TOM en Sik RENE, 

Bie de gratie van het ’t carnavaleske volk De Köttelpeer’n van ’t joar 2020: 

1 Met trots stoat wie as 55ste Prins en Sik op ne’n roz’n wolk en vertegenwoordigt wie ’t Köttelpeer’nvolk. 

2 De Sik is postbode Jan Dingeldein’s zoon, de Prins is zön van Oald-Prins Geert van Kultoon. 

3 De Hoogheid tekent huus’ recht en krom en is Twente’s grootste architect, Prins ArchiTom 

4 De Sik hef vrogger leert in de werktuigbouwkundige techniek en verkoch’ noe ‘t stoal met vrachtwaag’ns vol tegeliek. 

5 Saam’n spöllt ze bie de Dinkel waterpolo in team twee en noa de tied geet ’t d’r onmeunig of in het fantastische nei’je sportcafé. 

6 Dit joar hew’ met diss’n muzikaal’n Prins, the little guitar man, en ne’n Sik zonner fratsen, ne’n eag’n hoesband met de Orginaal Denekamper Spatzen. 

7 De vrouw van de Prins, Marjolein, kump oet Oeteldonk en ok de dree oaldste keender van de Sik komt oet de geente, doarum wilt wie Oeteldonk as partnergemeente. 

8 De Prins en Sik hebt met eare jongs Jip en Pim geheid, de toekomstige Hoogheden a veurbereid. 

9 De Prins maakt geern grapp’n met weur, past nich deur de deur. Saam’n bint ze altied blier en hoalt van ‘n glaeske bier.  

10 Prins en Sik bint echte Doarper kearls, maak oe nig dik, de Prins is beschermheer van de Kerker Es en de Sik is poortwachter van de Knik. 

11 Dit jubileumjoar geet ’t d’r onwies van, jawal, wie bint kloar veur ‘t 55ste Köttelpeer’n Carnaval! 

Op veurstel en met goodvinn’n van ’t Bestuur van Carnavalsvereniging “De Köttelpeer’n” en Vorst Hugo VI, met zien’n doar’n Road van Elf, bint wie beneumd as vief- en vieftigste Prins en Sik van ’t Köttelpeer’n Doarp veur ’t joar 2020 

Wie loat oe wett’n dat: 

 1. Ze speciaal veur oonz’n Prins ‘t zwembad ne’n halm’n meter deeper hebt maakt. 
 2. Met al dee leuge plekk’n in ‘n Doarp d’r ‘n masterplan neudig is en dat de Hoogheden doar wa road met wet. 
 3. Wie as oplossing veur de oawerlast van de processierups alle eek’n in de bebouwde kom wilt vervang’n deur Köttelpeer’n beum’. 
 4. En veur compensatie van ’t stikstof oawerschot zet wie bie iedereen ne’n Köttelpeer’n boam in ‘n tuin. 
 5. De veut van de Prins zo groot bint dat he dree stoanplaats’n neudig hef. 
 6. Wie trots bint op oons Doarpers. Doarpers mo’j help’n en nig tegg’n weark’n. 
 7. Wie pleit veur ne’n omnisport vereniging. 
 8. De keender nig achter ne’n bal an mot renn’n, doar heurt ze achteran te zwemm’n. 
 9. Wel hef der noe veurrang op de Churchillstroat, ‘t hele verkeersplan van ‘n Doarp mot op de schop. 
 10. De school’n an vervanging too bint. Wat leug löp, löp leug. Wat greuj’t mu’j loat’n  greuj’n. 
 11. Met de kapel veurop en de Road van Elf d’r achteran, bouwt wie d’r ‘n machtig mooi Carnaval van! 

Liefsprök:

Met potlood stoal en polobal, viert wie onmeunig carnaval!

Skik Borrels en Bites
Europrofessionals
Werktuig en Bouwdienst
Artica
machinefabriek westerhof
vwz notarissen
rabobank