Interview Hoogheden C.V. De Waterpönskes

Groothertog Brent I & Sik Hans

Hier komt binnenkort het interview…

Naam Groothertog:  Brent (22)  
Vriendin: Lisanne (Hampsink) (22) 
Werk: Zelfde als pa 
Hobbies: zelfde als pa en FC Twente 
Huisdieren: Sinds de opkomst 6 goudvissen (mer noe nog dree) 

Naam Sik: Hans Belderink (50) 
Vrouw: Marieke (48) 
Kinderen:  Brent (22) Maren (20) 
Werk:  Eigen autospuiterij 
Hobbies: werken, bierdrinken, vakantie gaan, Volkswagen Golf I 
Huisdieren: Hond (stofzuiger): “woezel” 

52e groothertog en sik in 54e joar vd vereniging.  

Liefsprök: “De Waterpönskes zit oons in het bloed en dat kriej dr ok nooit meer oet” 

Nadat Hans Erwin gevraagd had om voorzitter te worden zei hij: “Ie mot nog n moal wat veur mie doon”. En zo werd Hans secretaris van Groot Hertog Brent I van CV De Waterpönskes., Hans is overigens al in 2008 Groot Hertog geweest. Hij geeft aan dat je het carnaval als voorzitter allemaal wat relaxter kunt beleven maar dat ze nu alles nog mooier meemaken. Hans en Brent zijn beiden werkzaam in hun Autospuiterij Belderink (waar overigens ook de befaamde en prachtige Noaberbus is gespoten). Terwijl ze daar op een goede zondag op de plas aan het werk waren zei Hans dat ie een vraag had voor Brent. Nadat ie Erwins’ verzoek had uitgelegd vroeg ie:  “Wil ie het dan nig met mie doon?” Het antwoord:  “Tuuwk, op 1 voorwaarde, ik wil nadien weer in de raad van 11 verder kunnen. Verder maakt het mie nig vol oet.”   

Tot nu toe bevalt het carnaval ze goed en waren ze nog geen dag écht slecht slecht. Op de dag na het uitkomen na. Dat is ook niet vreemd wanneer je denkt dat je als laatste bent vertrokken uit de kroeg maar later hoort dat je de mensen die er allemaal nog zaten totaal niet eens meer gezien hebt bij het zoeken naar de uitgang.   

Hans is geboren getogen in Ootmarsum maar geeft aan dat als hij daar was blijven wonen nooit bij de Waterpösnkes was geweest. Hij had voor de verhuizing zelfs nog nooit carnaval gevierd. Vervolgens is hij 11 jaar voorzitter van de Waterpönskes geweest. Met dank aan zijn vlam Marieke.  

Brent zit ook in het bestuur van het Dorpsfeest. Zijn bijnaam: Berend. Gloriejaren heeft hij gehad in de voetbaljeugd van Tilligte. Maar de A1 zaterdagmiddagcompetitie heeft de das omgedaan. Geregeld om 5 uur ‘s nachts  terugkomen van het stappen om vervolgens om 09:00 uur het groene veld met grassprietjes op te sprinten gaat je toch een keer tegen staan. Vandaar dat hij moest besluiten om de voorkeur te geven aan het werken bij Autospuiterij Belderink en om de zondag te verkiezen om uit te slapen. Brent wil nog kwijt dat je hem als hoogheid ook kunt herkennen aan de gulp die altijd open staat. “Ik verget met pantalons altied die kutgulp dicht te doen. Warkboks is ja vol better.”  

Ootmarsum of Tilligte?: “Wat is dat voor domme vraag?”  
Klootskeet ie ok? “Een Balletje gooien of balletje eten kan ja iedereen.”  
Mooiste van Tilgt: “De Vief uur show bie Koapman.”  
Rontemennekes Brent?: “Na de Rv11 kuj dr pas bie. Ambitie: Als rotondeprins de sensor bovenin de paal vinden.”  

Skik Borrels en Bites
Europrofessionals
Werktuig en Bouwdienst
Artica
machinefabriek westerhof
vwz notarissen
rabobank