Geef Denekamp kleur!

Om ons dorp tijdens het carnavalsweekend toch een feestelijk tintje te geven en om te laten zien dat carnaval leeft in Denekamp hebben de Doarper carnavalsverenigingen, JCV de Greune Köttelpeerkes, CV El Casanova, CV de Nachtuulkes en CV de Köttelpeer’n de handen gebroederlijk ineen geslagen en samen een carnavaleske actie bedacht met een blijvend karakter.
Met als motto “Carnaval viert wie met meka!” hebben we gezamenlijk een feestelijke carnavalsvlag ontworpen. Deze fleurige vlaggen moeten de gevels en tuinen van ons dorp gaan opvrolijken. Er zijn vier verschillende varianten leverbaar. Je kunt kiezen voor de vlag waarop het logo van jouw favoriete vereniging is uitvergroot. Uniformiteit met een eigen identiteit dus.
De vlaggen zijn vanaf vandaag voor iedereen in Denekamp te bestellen voor een vriendenprijs van € 5,55. Dit kan via de webshop van onze zilveren Sponzot “Printshopz.nl” met de volgende link: https://www.printshopz.nl/carnavalsvlag.html
Het is de bedoeling dat we als Denekampers op carnavalszaterdag 13 februari een gezamenlijk “hijsmoment” hebben. Om 11:11 uur ’s morgens zullen we gezamenlijk onze vlag hijsen. De vlaggen kunnen vervolgens gedurende het gehele carnavalsweekend tot dinsdagavond blijven hangen.

Kindercarnaval Denekamp gaat op jacht!

Help jij mee?
1. Hang van zaterdag 30 jan. t/m ma 15 feb. ons logo op uw raam. (Zie bijlage)
2. Leg er iets carnavalesk bij. (steek, masker, carnavalskostuum etc.)

Zo kunnen de kinderen op Carnavalsjacht door Denekamp!

Op 30 januari delen wij op onze Facebookpagina ‘Kindercarnaval Denekamp’ de afstreepkaart.

Bekijk hier het logo van Kindercarnaval Denekamp

Bekijk hier de afstreepkaart

De Slimste Köttelpeer

Carnavalsvereniging de Köttelpeer’n gaat in een online show op zoek naar ‘de Slimste Köttelpeer’

Ook voor de galacommissie van de Köttelpeer’n was het een enorme uitdaging om dit jaar een show op de planken te krijgen. Maar gelukkig is dat met een dosis creativiteit gelukt. Een lach, een traan… tranen van het lachen; met heel veel plezier stellen de medewerkers van deze show alles in het werk om de bezoekers een fantastisch, afwisselend en vooral gezellig gala-programma te bezorgen, veur Köttelpeer’n, deur Köttelpeer’n.  

Onder leiding van Galapresident Luc van Deth en Oud Galapresident Arjen Meinders, gaan we in een online show op zoek gaan naar ‘de Slimste Köttelpeer’. In vier rondes zullen de deelnemers o.a. door middel van oude beeldfragmenten uit de gala-geschiedenis een aantal vragen moeten beantwoorden.

Wanneer? Zaterdag 13 februari 

In het Carnavalsweekend, op zaterdag 13 februari 2021, zal ‘de Slimste Köttelpeer’ online te volgen zijn via een streamingskanaal. Binnenkort is het mogelijk om online je ticket te bestellen, houd hiervoor de site Köttelpeern.nl en Facebook goed in de gaten. Deze show wil je niet missen!

Samen gaan we er een fantastische avond van maken!

Het belooft een heerlijke avond te worden en dat kunnen we in deze tijden wel gebruiken. Het wordt een programma waarin beelden van oude buuts, zangacts, kapelmuziek, vragen van artiesten en live beelden zich afwisselen in een tijdsbestek van maximaal 2 uur. Laat je verrassen en bereid je voor op een gezellige avond! 

Feestpakket tijdens de show

De kosten voor de online show zijn € 2,22. Je ontvangt na betaling van het online ticket een emailbevestiging met de link en een uitleg over de devices die je kan gebruiken om het programma zo goed mogelijk te volgen. Door een aantal ondernemers uit Denekamp is een smakelijk Feestpakket samengesteld, dat je kan bestellen via de mailbevestiging die je ontvangt. Laat je verrassen.

Voor meer informatie: www.deslimstekottelpeer.nl

Corona update

Beste Köttelpeer’n,

Wij hebben jullie in september geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot carnaval 2021. Op dat moment werd het duidelijk dat het een jaar zou worden zonder Hoogheden, optochten en grote feesten.

Inmiddels is het tijd voor een nieuwe update. Wij zijn als vereniging na de zomer bezig geweest om de verschillende scenario’s en mogelijkheden met een zo creatief en positief mogelijke bril te onderzoeken. Hierbij houden we uiteraard ten allen tijde rekening met de veiligheid en de geldende coronarichtlijnen. Daarnaast speelt onze morele verantwoordelijkheid richting de gemeenschap ook een rol bij de keuze voor eventuele activiteiten.

Achter de schermen zijn er op dit moment verschillende commissies hard aan het werk om toch iets moois neer te zetten. Op 10 december a.s. organiseert onze Sponzotternij bijvoorbeeld, als alternatief voor de jaarlijkse bokbieravond voor sponsoren, een geweldige on-line pubquiz. Ook onze galacommissie is volop in voorbereiding om onze leden sponsoren en dorpsgenoten op creatieve, maar ook verantwoorde wijze, toch een mooie avond te kunnen bieden. Of en hoe dit plaats kan vinden hangt af van de, op dat moment geldende, richtlijnen. Ons meest veilige medium van dit moment is het geschreven woord. Onze P&P-machine draait inmiddels op volle toeren om ook dit jaar weer een prachtige Klossie van de pers te laten rollen.

De realiteit van dit moment is dat er op het gebied van evenementen weinig mogelijk en veel onzekerheid is. Aangezien we nu niet met meerdere mensen bij elkaar mogen komen liggen de activiteiten in onze loodsen helaas ook stil.

Zoals het er nu uit ziet zullen we ons vooral digitaal of gemaskerd op veilige afstand manifesteren. Veel commissies staan gezamenlijk in de startblokken om, zodra het verantwoord en veilig kan, dergelijke activiteiten te ondernemen.

Zodra er meer nieuws is, brengen we jullie op de hoogte.

Blijf gezond!

Met carnavaleske groet,

Bestuur CV de Köttelpeer’n

De Kottelpeern doen mee aan de Rabobank Clubsupport!

Carnaval is zoveel meer dan alleen maar feest vieren! Het verbroederd, brengt noaberschap en ook heeft het een verbindende functie in momenten dat het nodig is.

Dit is ontzettend belangrijk en ook deze basis hebben we in de toekomst nodig in deze veranderende wereld. Ons doel is een financiële ondersteuning voor de Kindercarnaval commissie binnen onze vereniging. 

Het Kindercarnaval in Denekamp zorgt er al jaren voor dat álle kinderen Carnaval kunnen vieren. Kindercarnaval op Rosenmontag is een begrip binnen het Denekampse carnaval en daar zijn we trots op! Er zit geen financiële bijdrage aan vast voor de ouders zodat élk kind mee kan doen, ongeacht de (financiële) situatie van ouders. Dit vinden we belangrijk en wij willen graag onze commissie aandragen voor de Rabobank Clubsupport om het bedrag te besteden aan financiële ondersteuning zodat we ook in de toekomst dit kunnen blijven doen.

Wat doet het Kindercarnaval allemaal?

–        Een eigen kidsgala om de vele talenten die Denekamp rijk is hun moment of fame te geven

–        Zorgdragen voor goedgevulde goodie bags voor alle kinderen die komen

–        Een middag vullend carnavalsfeest met Tiktok-booths, Clowns, en schmink mogelijkheden

–        Een kinderoptocht waarin de onderlinge competitie en creatief en technisch talent wordt aangeboord

–        Een podium voor alle Prinsen en Prinsessen die elke school in Denekamp kiest

We hopen op uw stem te kunnen rekenen. Stemmen kan vanaf 5 Oktober via de Rabobank-app of via de website van de Rabobank! Door in te loggen in de app of op onze website en via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ kan je klikken op Rabo ClubSupport.

Bestuurswisseling!

Wij heten Harold Wolbert (Vorst Hugo de 7de!) en Angelique Derkman van harte welkom als nieuwe bestuursleden en opvolgers van de aftredende heren. Succes en veel plezier bij onze vereniging.
Op de foto van links naar rechts; Harold Wolbert (vorst), Ron Hoekstra (vice voorvoorzitter), Hermen Beunk (voorzitter), Angelique Derkman (penningmeester) en Raymond Steghuis (secretaris)

Route 55

Geen idee wat je tegen de Corona-verveling kan doen? Vanaf 1 juni ligt ie weer klaar voor iedereen die van een mooie wandeling houdt: Route 55!
5,5 km over het prachtige Singraven, met onderweg een slapp’n borrel (voor nop) bij Restaurant De Watermolen.
Route 55 is verkrijgbaar bij het startpunt: VVV Denekamp (Natura Docet Wonderryck).
Alaaf!

De Kuierdroad

In de toespraak van vrijdag 20 maart jl. deed onze Koning Willem-Alexander een oproep aan de samenleving om, naast het coronavirus, ook het eenzaamheidsvirus te bestrijden.

Vooral nadat de bezoekregeling aan bejaarden- en verzorgingstehuizen is aangescherpt, raken met name de ouderen steeds meer in een sociaal isolement.
Om dit isolement te doorbreken heeft CV de Köttelpeer’n een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen: “De kuierdroad”.

0541-200 224

Dit nummer kan overdag, tussen 9:00 en 17:00 uur, door (eenzame) Dinkellanders gebeld worden voor een gezellig gesprek over koetjes en kalfjes.
U wordt te woord gestaan door het gezellige Kuierdroad-team van CV de Köttelpeer’n.

Hoalt Corona oe van de stroat?
Bel gezellig “De Kuierdroad”!

Gerrit Rademaker Beste Peer

Gerrit Rademaker heeft zondag 2 februari de carnavalsonderscheiding De Beste Peer ontvangen. Het was de achttiende keer dat deze onderscheiding werd uitgereikt aan een Denekamper die zich zeer verdienstelijk maakt voor het dorp en haar inwoners.

Gerrit Rademaker heeft zich in Denekamp op vele fronten ingezet als vrijwilliger. Maar zijn bijdrage aan de fusie van Sportclub Denekamp en Dos’19 springt er uit. Zijn rol in het fusieproces was zeer cruciaal. Met zijn visie maar ook zijn kwaliteiten om mensen te overtuigen en te verbinden heeft hij een zeer belangrijke rol gespeeld in het fusieproces wat heeft geleid tot de fusieclub SDC’12.

Ook op andere maatschappelijke terreinen is hij heel actief geweest, en nog steeds. Hij was acht jaar betrokken bij de diaconie in de Protestantse Kerk, 57 jaar lid van het Denekamps mannenkoor, secretaris in de eerste dorpsraad van Noord Deurningen, 14 jaar als vrijwilliger bij De Willibrordschool en bestuurslid bij begrafenisvereniging Helpt elkander.

In een volle zaal bij grand-café De Wethouder werd ten overstaan van familie en vrienden Gerrit Rademaker in het zonnetje gezet voor zijn bijzondere verdiensten. Hij werd hierbij toegesproken door Eddy Nieuwhuis. Daarnaast waren er videoboodschappen en natuurlijk mocht het Denekamps Mannenkoor hierbij niet ontbreken met een gezongen felicitatie voor de kersverse Beste Peer.

In zijn dankwoord benadrukte Gerrit Rademaker dat hij het niet alleen heeft gedaan, maar altijd samen met anderen.

De Beste Peer is een initiatief van het Genootschap van Oud Secretarissen en Prinsengarde van CV de Köttelpeer’n.

Aanbieden geschenk Dorper Esch

Wat is een jubileum jaar toch prachtig! Naast de dubbele getallen, een mooi prinsenkoppel en extra feesten is er niet voor niets de uitspraak; ‘ Wie jarig is trakteert!’ Gisteren werd er een officieel jubileum cadeau aanboden aan alle inwoners van Denekamp door de de Köttelpeern. Het cadeau van de Kottelpeern is een gezellig zithoek welke bestaat uit banken, een tafeltje, krukjes, een luifel en een vloerkleed .

Het aangeboden cadeau is het resultaat van één de taken/ opdrachten van de Jubileum commissie van onze vereniging mee belast is. Aan hen de zware last en eer om een memorabel cadeau te bedenken en te regelen wat voor iedereen toegankelijk is. Na veel overleg en wijs beraad werd er gekozen voor deze mooie zithoek in de wachtgelegenheid bij Dorper Esch. Belangrijk om te vermelden is dat deze zithoek vereniging- en horeca ONafhankelijk is.

Belangrijk om te noemen is de ondersteuning van het Rabobank Coöperatiefonds en ook alle vrijwilligers, die met veel inzet en liefde de inrichting van deze openbare ruimte hebben geregeld. Klik hier voor de foto’s

Werktuig en Bouwdienst
Artica
koopman assurantien
machinefabriek westerhof
vwz notarissen
rabobank
het podium